Vil du være budeie på en øy i Oslofjorden i sommer?

Vi søker budeier og budører til Norges mest sentrale seterdrift; HåøyaNaturverksted!

Vi søker frivillige som ønsker å lære tradisjonelt handtverk og dyrehold i bytte mot kost og losji samt unike opplevelser på Oslofjordens vakreste øy i sommer.

Håøya Naturverksted er et samarbeidsprosjekt basert på kulturformidling og videreforedling av naturressurser på naturens premisser. Håøya Naturverksted er en trio bestående av geitebonde Helge Haugen, meieriteknolog Lise Brunborg og kokk/osteselger Yngve Strøm Tingstad. Vårt første mål er å lage Norges beste geitost på rå melk fra Kasjmir-geiter som beiter kulturlandskapet på Håøya i sommersesongen 2014. Mysen fra osteproduksjonen blir bakt inn i dagferske bakevarer fra det vedfyrte handtverksbakeriet vårt. Mangelen på strøm vil vi bruke til vår fordel ved å lage ost på gamlemåten slik budeiene har gjort i hundrevis av år på setra.

flyfoto håøya

Håøya er den største øya i indre Oslofjord og ligger like nord for Drøbakssundet. Det går rutebåt fra Oslo og Drøbak i sommersesongen.

Vi søker budeier/budører som har mulighet til å jobbe sammenhengende i minst to uker i setersesongen som varer fra 1. mai og ut juli.

Du vil få delta i bl.a dyrestell, handmelking av geitene, ysting, baking, matlaging til felles måltider og arbeid med rydding av kulturlandskapet.

Send en epost til frivillig@naturverkstedet.no med beskrivelse av din erfaring og motivasjon!

Hilsen fra oss i Håøya Naturverksted; Helge, Yngve og Lise

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s