Om

Vi vil lage Norges beste geitost på rå melk fra Kasjmir-geiter som beiter på Håøya i Oslofjorden!

Håøya Naturverksted – et geiteparadis

Om vinteren bor geitene på Mørk Gård på Hurum. De siste somrene har de hatt sommerbeite på norddelen av Håøya. Det friske varierte beitet gir melk av unik kvalitet som vi vil foredle til fersk geitost. Vi vet at god dyrevelferd, skånsom handmelking og ysting på fersk ubehandlet melk gir best resultat. I tillegg kommer kompetent modning av ostene. Produktet vil bli solgt på Håøya og i delikatessebutikker og på restauranter i Oslo-området. Mangelen på strøm vil vi bruke til vår fordel ved å lage produktet på gammelmåten, slik budeiene har gjort på setra i hundrevis av år.

Levende matkultur og bærekraftig skjøtsel

Geitene er både miljøvennlige og effektive kulturlandskapspleiere. De åpner opp det vakre friluftsområdet som ligger bare et drøyt steinkast fra hovedstaden. Øya har båtanløp fra Aker Brygge og Drøbak om sommeren, og det er mulig å overnatte i både Kystledhytter og telt. Vi ønsker å vise frem dyrene og den håndverksmessige produksjonen til besøkende på Håøya. Vi vil la dem ta del i en utdøende kulturhistorisk tradisjon som seterdrift er blitt i våre dager. Vi ønsker også å tilby et enkelt serveringstilbud basert på lokalproduserte, økologiske råvarer.

Håøya Naturverksted vil også sysle med aktiviteter som Økologisk Bakeverksted, miljøvennlig kullproduksjon, utvinning av havsalt, restaurantdrift for kortreist mat, turistvirksomhet ikke minst være en undervisningsarena for håndverk og kulturtradisjoner for barn og unge.

Vi som står bak Håøya Naturverksted er geitebonde Helge Haugen, meieriteknolog Lise Brunborg og kokk/osteselger Yngve Strøm Tingstad fra «Gutta på Haugen».

Følg oss også på Facebook: Håøya Naturverksted

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s